Wordpress Veritabanı Hataları ve Onarımı
Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu hatasını mı veriyor? Panik yapmaya gerek yok, hemen hemen herkes bu hatayla karşılaşır. Wordpress veritabanı hataları ve onarımı konusundaki tüm bilgilere şimdi sahip olacaksınız.
WordPress çalışması için veritabanına ihtiyaç duymaktadır. Veritabanı içerisinde bulunan verileri düzenli bir şekilde içerisine alarak gerekli sorguların karşılığını verir. Ayrıca site giriş ve kayıtlarının tutulduğu depo alanıdır diyebiliriz.

WordPress veritabanı bilgilerini wp-config.php üzerinden bulunan kullanıcı adı ve şifreden çekmektedir. Bu yüzden ağırlıklı olarak bu hatanın nedeni; wp-config.php dosyasının ya kök dizinde olmaması, wp-config.php dosyası içerisinde veritabanı bilgilerinin yanlış olması veya wp-config.php dosyasının adının değiştirilmiş olmasından kaynaklanır.
Şimdi sırası ile doğru bir veritabanı bağlantısı nasıl ayarlanır bakalım. Ftp ile sitenize giriş yapın ve kök dizinde wp-config.php dosyası var mı kontrol edin. Yoksa WordPress indirerek indirmiş olduğunuz WordPress klasörü içerisinde wp-config-sample.php dosyasının adını wp-config.php olarak değiştirerek veritabanı ayarlaması yapın ve kök dizine atın. wp-config.php var ise veritabanı ayarınızın doğru olup olmadığını kontrol edin.
wp-config.php Veritabanı Ayarı Nasıl Yapılır?

Veritabanı adı, kullanıcı adı ve veritabanı şifre alanlarını yukarıda olduğu şekilde göreceksiniz. Bu alanlara veritabanı bilgilerinizi doğru bir şekilde giriniz ve sitenin kök dizinine atınız.
Bu şekilde sitenizi tekrar açtığınızda veritabanı kullanıcı bilgilerini de doğru girdiyseniz, siteniz açılacaktır ve Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata Oluştu uyarısı almayacaksınız.
Farklı bir yöntem de var, onun da bilgisini sunuyorum. Yukarıda yaptığımız işlemler manuel olarak elle yapılan işlemlerdir. İsterseniz direk WordPress veritabanı kurulumu sayfasında da ayarlayabiliriz.

WordPress kendi içerisinde yapmaya karar verdiyseniz, yapmanız gerekenler sitenizin kök dizininde bulunan wp-config.php dosyasını tamamen siliniz ve kök dizin içerisinde wp-config-sample.php dosyasının olup olmadığını bakınız. wp-config-sample.php dosyası yok ise WordPress indiriniz ve wp-config-sample.php dosyasını kök dizine atınız. Bu işlemlerden sonra direk siteniz adını tarayıcınızı yazınız, karşınıza veritabanı ayarlaması yapacağınız ekran gelecektir. Buradan veritabanı bilgilerini girerek kurulum tamamlayınız.
Kurulum bitiminde otomatik olarak WordPress sistemi wp-config.php dosyasını kök dizinde oluşturacak ve içerisine gerekli olan veritabanı bilgilerini girecektir.
Özetle; WordPress veritabanına bağlanmak için wp-config.php dosyasını kullanır. Ayrıca bağlantıyı yapabilmesi wp-config.php içerisinde veritabanı bilgilerinin doğru bir şekilde girilmesi gerekmektedir.
Wordpress Veritabanı Hataları ve Onarımı için bilgi vermeye çalıştık. Umarım faydalı olur.